Op vrijdag 1 september starten de trainingen Taekwon-Do opnieuw (Tijgers 5-7j (18u30) en vanaf 11j (19u30)). De Leeuwen (8-10j) starten pas op dinsdag 5 september om 18u30..

Ten voordele van de Belgische Alzheimer Liga wordt er een competitie georganiseerd op zondag 24 september met enkel geheugen gerelateerde onderdelen: individuele tul, teamtul en pre-arranged free sparring.

Met TKD Tribe willen we een community maken van gelijkgestemden, mensen die een passie hebben voor gezondheid en Taekwon-Do of martial arts in het algemeen.
Wij willen onze community de kennis en de middelen aanreiken om hun geliefde krijgskunst nog lang en zonder problemen te kunnen beoefenen.

En daarvoor maken we o.a. gebruik van de principes van Intermittent Living en performance coaching.

Op 26 augustus zullen we het o.a. hebben over het belang van doelbepaling en over de voordelen die je kan halen uit vasten, hypoxie en koude training. We maken er een 'koude' workshop van.

Breng zeker mee:
• Notitieboekje en balpen
• Wandelschoenen
• Kledij aangepast aan het weer
• Zwemkledij
• Badjas en/of handdoek
• Slippers
• Dobok
• Een open geest :-)

Sabum Hans Rombaut en boosabum Kevin Vlaeminck

Elk jaar doen we mee aan de 'Maand van de Sportclub' van 1 tot 30 september. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Bezoek GRATIS de open trainingen..Inschrijven via taekwondohoutem.be (proeflessen).

Op woensdag 27 september 2023 is het zover: alle leerlingen van het basis- en secundair onderwijs trekken hun sportoutfit aan en gaan in stijl naar school. Dit is het moment om jouw vrienden in de klas te laten zien hoe tof het is om te sporten en hen aan te moedigen om zich aan te sluiten bij een sportclub.

De tweede International Adapted Course (IAC) binnen Europa, geleid door de voorzitter van de ITF Inclusion Committee Master Leonardo Oros Duek, in een organisatie van ITF Brussels en Samjok-O en met volledige steun van ITF-België, begon op vrijdagavond 9 juni met een BBQ in Woluwe. De organisatoren nodigden alle buitenlandse deelnemers (o.a. Master John McIlvaney, voorzitter van de AETF Inclusion Committee en lid van de ITF Inclusion Committee), met als speciale gast GrandMaster Lan Ung Kim en in aanwezigheid van GrandMaster Frank Vanberghen en Master Annick Van Driessche, uit in Woluwe voor een gezellig samenzijn. Veel dank aan Meester Virginia Dionisi, Gonzalo Escribano en het organisatieteam ITF Brussels.

De IAC vond plaats in Ottignies, 10-11 juni, met deelnemers uit België, GD Luxemburg, Schotland, Spanje en Roemenië. Op de eerste dag waren GrandMaster Lan Ung Kim en GrandMaster Frank Vanberghen aanwezig om het evenement te ondersteunen. Drie Masters namen deel aan de cursus: Master Annick Van Driessche (president ITF-België en ITF bestuurslid), Master Virginia Dionisi (vice-president AETF) en Master Eddy Van Damme. Zowel Master Leo Oros Duek als Master John McIlvaney verzorgden sessies, praktische met spelletjes en oefeningen, maar ook momenten waarop de deelnemers konden ervaren wat het is om een handicap te hebben en/of hoe je les geeft aan leden met een handicap, en theoretische sessies. Onderwerpen zoals ADHD, autisme, hyperactiviteit, het syndroom van Down, lesgeven aan leden die blind of doof zijn of aan leden in een rolstoel etc. kwamen aan bod.

De sessies waren erg interactief en deelnemers konden ook enkele van hun verhalen delen.

De eerste dag werd afgesloten met een rondleiding door Louvain-La-Neuve en een banket.

Ook de leden van het iTF-Belgium Inclusion Committee woonden het seminarie bij, dus we kijken uit naar hun plannen in de (nabije) toekomst.

Overgaan naar een hogere groep gebeurt altijd in onderling overleg met trainer Stefan.  Wanneer je kind verjaard is, kan hij/zij nog even bij dezelfde groep blijven trainen of direct overgaan naar de oudere groep.  Eens proberen op proef kan altijd!  Broers of zussen samen houden in dezelfde groep proberen wij maximaal te ondersteunen, voor zover dit mogelijk is..

Vanaf nu kan je inschrijven voor september (als nieuw lid) via onze website taekwondohoutem.be.  Ben je al lid? Dan loopt je lidgeld tem december.

In september beginnen er traditioneel heel wat nieuwe leden.  Let wel! De groepen zitten snel vol.. Op dit moment is er nog plaats bij de Tijgers 5-7j, wat al anders geweest is de voorbije jaren.  Familie van bestaande leden krijgen voorrang.  Bij te grote opkomst wordt er gewerkt met wachtlijsten.

De trainingen lopen af einde juni. In juli en augustus geven wij geen les, maar zijn oa aktief met voorbereidingen examens zwarte gordels. Lidgelden lopen tot 31/12. Initiaties kunnen in september maar de groepen zitten rap vol..

Kalender

© 2020, website powered by Twizzit.com