De tweede International Adapted Course (IAC) binnen Europa, geleid door de voorzitter van de ITF Inclusion Committee Master Leonardo Oros Duek, in een organisatie van ITF Brussels en Samjok-O en met volledige steun van ITF-België, begon op vrijdagavond 9 juni met een BBQ in Woluwe. De organisatoren nodigden alle buitenlandse deelnemers (o.a. Master John McIlvaney, voorzitter van de AETF Inclusion Committee en lid van de ITF Inclusion Committee), met als speciale gast GrandMaster Lan Ung Kim en in aanwezigheid van GrandMaster Frank Vanberghen en Master Annick Van Driessche, uit in Woluwe voor een gezellig samenzijn. Veel dank aan Meester Virginia Dionisi, Gonzalo Escribano en het organisatieteam ITF Brussels.

De IAC vond plaats in Ottignies, 10-11 juni, met deelnemers uit België, GD Luxemburg, Schotland, Spanje en Roemenië. Op de eerste dag waren GrandMaster Lan Ung Kim en GrandMaster Frank Vanberghen aanwezig om het evenement te ondersteunen. Drie Masters namen deel aan de cursus: Master Annick Van Driessche (president ITF-België en ITF bestuurslid), Master Virginia Dionisi (vice-president AETF) en Master Eddy Van Damme. Zowel Master Leo Oros Duek als Master John McIlvaney verzorgden sessies, praktische met spelletjes en oefeningen, maar ook momenten waarop de deelnemers konden ervaren wat het is om een handicap te hebben en/of hoe je les geeft aan leden met een handicap, en theoretische sessies. Onderwerpen zoals ADHD, autisme, hyperactiviteit, het syndroom van Down, lesgeven aan leden die blind of doof zijn of aan leden in een rolstoel etc. kwamen aan bod.

De sessies waren erg interactief en deelnemers konden ook enkele van hun verhalen delen.

De eerste dag werd afgesloten met een rondleiding door Louvain-La-Neuve en een banket.

Ook de leden van het iTF-Belgium Inclusion Committee woonden het seminarie bij, dus we kijken uit naar hun plannen in de (nabije) toekomst.

Overgaan naar een hogere groep gebeurt altijd in onderling overleg met trainer Stefan.  Wanneer je kind verjaard is, kan hij/zij nog even bij dezelfde groep blijven trainen of direct overgaan naar de oudere groep.  Eens proberen op proef kan altijd!  Broers of zussen samen houden in dezelfde groep proberen wij maximaal te ondersteunen, voor zover dit mogelijk is..

Vanaf nu kan je inschrijven voor september (als nieuw lid) via onze website taekwondohoutem.be.  Ben je al lid? Dan loopt je lidgeld tem december.

In september beginnen er traditioneel heel wat nieuwe leden.  Let wel! De groepen zitten snel vol.. Op dit moment is er nog plaats bij de Tijgers 5-7j, wat al anders geweest is de voorbije jaren.  Familie van bestaande leden krijgen voorrang.  Bij te grote opkomst wordt er gewerkt met wachtlijsten.

De trainingen lopen af einde juni. In juli en augustus geven wij geen les, maar zijn oa aktief met voorbereidingen examens zwarte gordels. Lidgelden lopen tot 31/12. Initiaties kunnen in september maar de groepen zitten rap vol..

Op dinsdag 25 april werd ons eerste kupexamen georganiseerd dit jaar.  Van harte proficiat met het behalen van de volgende graad:

Wit-gele gordel: Werner, Marit, Ilana, Lotte, Alexander F, Alexander B.

Gele gordel: Noa & Zita

Geel-groene gordel: Nicolas, Kenza, Lian, Zoë

Groene gordel: Lukas & Lars

Groen-blauwe gordel: Rafael, Gerben, Guust & Wannes

 

Dankzij onze partners Happytail (hondenschool) en Degrieck Machinery samen met onze donateurs Ruben en Wannes, hebben wij nieuwe breekplanken aangekocht à rato van 40 euro voor de zwaarste en 30 euro voor de lichtere planken.  Een serieuze uitgavenpost voor onze club, die gelukkig mee mogelijk gemaakt werd door onze partners, waarvoor hartelijke dank!

Bij aankoop op webshops, kijk eerst eens naar onze Trooperpagina waar je ons GRATIS kunt sponsoren!

Op zondag 23 april 2023 van 10u tot 13u ging bij Hodori een hosinsul seminar door olv sabum Nico Tunyck, hoofd van het hosinsul comité bij ITF-Belgium. Het ganse curriculum voor kupexamens passeerde de revue met assistentie van bosabum Jurgen Van Rossem.  Er waren in totaal 33 deelnemers van Taekwon-Do Club Gent, Chon-Ji en Hodori, met als special guest master Eddy Van Damme.

Op zondag 23 april van 10u tot 13u nodigt Hodori sabum Nico Tunyck uit voor een hosinsulcursus die de examenleerstof gaat behandelen nodig voor kupexamens.  Gelieve zo snel mogelijk in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt! (Dit is niet geschikt voor de Tijgers 5-7j). Gelieve in officiële dobok te komen.  Deze cursus is betalend voor leden (15€) en voor niet-leden (20€).  Bij betaling ontvangen jullie een ticket dat zal gescand worden bij aankomst.  Geen ticket = geen toegang! Opgelet: het formulier geeft 20€ aan, maar daaronder kan je -5€ aanklikken als je lid bent van Hodori! Niet vergeten dus!

Naar aloude traditie hebben we terug een straffe en exclusieve Trooperactie opgezet met Koffiemarkt.be die Taekwon-Do Club Hodori Sint-Lievens-Houtem echt een straffe commissie kan opleveren.

Elke bestelling van minstens € 40 die deze maand via www.trooper.be/taekwondohoutem bij Koffiemarkt.be gedaan wordt, levert jullie € 10 EXTRA commissie op. Bovenop de standaard commissie van 3,66% dus. Da’s nu toch echt straf?!

Bijvoorbeeld:

Aankoop van € 55,08 bij Koffiemarkt.be = € 2,01 commissie + € 10 extra commissie (= € 12,01 commissie voor Taekwon-Do Club Hodori Sint-Lievens-Houtem)

Kalender

© 2020, website powered by Twizzit.com