De tweede International Adapted Course (IAC) binnen Europa, geleid door de voorzitter van de ITF Inclusion Committee Master Leonardo Oros Duek, in een organisatie van ITF Brussels en Samjok-O en met volledige steun van ITF-België, begon op vrijdagavond 9 juni met een BBQ in Woluwe. De organisatoren nodigden alle buitenlandse deelnemers (o.a. Master John McIlvaney, voorzitter van de AETF Inclusion Committee en lid van de ITF Inclusion Committee), met als speciale gast GrandMaster Lan Ung Kim en in aanwezigheid van GrandMaster Frank Vanberghen en Master Annick Van Driessche, uit in Woluwe voor een gezellig samenzijn. Veel dank aan Meester Virginia Dionisi, Gonzalo Escribano en het organisatieteam ITF Brussels.

De IAC vond plaats in Ottignies, 10-11 juni, met deelnemers uit België, GD Luxemburg, Schotland, Spanje en Roemenië. Op de eerste dag waren GrandMaster Lan Ung Kim en GrandMaster Frank Vanberghen aanwezig om het evenement te ondersteunen. Drie Masters namen deel aan de cursus: Master Annick Van Driessche (president ITF-België en ITF bestuurslid), Master Virginia Dionisi (vice-president AETF) en Master Eddy Van Damme. Zowel Master Leo Oros Duek als Master John McIlvaney verzorgden sessies, praktische met spelletjes en oefeningen, maar ook momenten waarop de deelnemers konden ervaren wat het is om een handicap te hebben en/of hoe je les geeft aan leden met een handicap, en theoretische sessies. Onderwerpen zoals ADHD, autisme, hyperactiviteit, het syndroom van Down, lesgeven aan leden die blind of doof zijn of aan leden in een rolstoel etc. kwamen aan bod.

De sessies waren erg interactief en deelnemers konden ook enkele van hun verhalen delen.

De eerste dag werd afgesloten met een rondleiding door Louvain-La-Neuve en een banket.

Ook de leden van het iTF-Belgium Inclusion Committee woonden het seminarie bij, dus we kijken uit naar hun plannen in de (nabije) toekomst.