Nieuws

Op 12 februari werd trainer Arnaud en partner Celien voor de eerste keer papa van hun zoontje Henri. Henri woog 3,640 kg en mat 52 cm. Nen dikke proficiat gewenst van het trainerskorps van Hodori! 

Online wensen via Kudoboard

Vanaf dinsdag 2 februari trainen wij in bubbels van max 10 kinderen.  

Wij hebben alle trainingen ontdubbeld op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Tijgers 5-7jaar:

  • training om 18u30-19u30 op vrijdag in de BLAUWE zaal
  • training om 19u-20u op vrijdag in de GROENE zaal. ==> OPGELET NIET HETZELFDE UUR ALS DE ANDERE TRAINING

Leeuwen 8-10:

  • training om 18u30-19u30 op dinsdag en donderdag in de BLAUWE EN de GROENE zaal!

Panters 11-12j:

  • training om 19u30-20u30 op dinsdag in de BLAUWE EN de GROENE zaal!
  • training om 19u30-20u30 op vrijdag in de BLAUWE zaal
  • training om 20u-21u op vrijdag in de GROENE zaal

Gelieve ZELF in Twizzit aan te duiden naar welke training jouw zoon/dochter komt, via 'Activiteiten' en dan 'Aanwezig/Afwezig' zetten.

Als je in dezelfde groep wilt trainen als een vriendje/vriendinnetje gelieve af te spreken en te kijken naar de 'Aanwezigheden' bij iedere training (door op de training zelf te klikken)

Bekijk de video op Youtube

 

Eerder deze week werden de regels voor buitenschoolse activiteiten aangepast in kader van de bestrijding van het COVID19-virus. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf 1 februari 2021.

Als algemene regel geldt dat outdoor sporten steeds de voorkeur geniet waar mogelijk.

voor kinderen tot 13 jaar (°2008)

Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen.
Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
Je kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.


Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002)

Indoor sporten is niet toegestaan
Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
Je kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger) blijven de richtlijnen ongewijzigd

outdoor trainen of outdoor sportlessen volgen met maximum vier personen en mét 1,5m afstand is toegestaan
Voor sportkampen tot en met 12 jaar  zijn enkel in de week van de Krokusvakantie (van 13/2/2021 tot 21/2/2021) groepen tot maximum  25 personen toegestaan. Overnachtingen zijn niet mogelijk. Enkel tijdens onderwijsactiviteiten van het leerplichtonderwijs zijn samenscholingen met meer dan 10 personen toegestaan. Die richtlijnen vind je terug op de site van Onderwijs Vlaanderen (typ “lichamelijke opvoeding” in de zoekbalk).
Verder gelden nog volgende algemene maatregelen

Zwembaden: instructiebaden, kinder- en sportbaden mogen open.
Recreatiezones en subtropische zwembaden moeten gesloten blijven. Uitbaters van zwembaden moeten het protocol voor zwembadexploitanten strikt toepassen.
Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampenzwembaden.
Sportkantines blijven gesloten.
Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming bevoegde minister.
Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter.
Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Dit weekend komen wij samen met het bestuur om te bekijken wat er allemaal mogelijk is om jullie kroost -13j perspectieven te bieden om te kunnen blijven sporten. Indien mogelijk laten wij de trainingen in het sportcentrum doorgaan door ze op te splitsen waar nodig.  Maar meer info volgt later, van zodra de aangekondigde beslissingen effectief genomen worden.

Op 17 en 18 februari gaat de Internationale Online Umpire Course door in gans de wereld via Zoom.  Van onze club zijn momenteel boosabum Kevin en sabum Stefan ingeschreven.  We gaan gewoon door in Covid-tijden en we smijten ons!

Vandaag Algemene Vergadering gehouden van ITF België met heel wat volk. Helaas enkel via Zoom. Twee nieuwe clubs erbij: Bounce Back te Waasmunster olv Hans Rombaut en Alice Vrinat en Jung-Do te Haren olv Gabriel Garay.

Proficiat met deze twee aanwinsten in onze federatie.
 
Helaas moet ik ook melden dat Won-Hyo destijds olv Tom Van De Sijpe niet meer aangesloten is bij ITF. Jammer, maar helaas..
 
Verder houden wij stand als federatie omdat vele clubs ook verder trainen via Zoom als we in (volledige) lockdown zitten in tegenstelling tot veel ander sporttakken. Nie pluujen!

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

Onze club staat voor hard trainen met respect voor ieders eigenheid, maar waar al eens mag gelachen worden.

Interesse in Taekwon-Do?  Kom eens langs voor een informele babbel of schrijf in voor 3 gratis proeflessen. Onze jongste groep zijn de Tijgers (5-7j), waar het TKD Kids Program gegeven wordt, een soort van pre-Taekwon-Do. Bij de Leeuwen (8-10j) worden de basistechnieken van het hedendaagse Taekwon-Do aangeleerd, weliswaar spelenderwijs.  Vanaf 11j bij de Panters wordt het niveau opgetrokken en wordt het moeilijker met de nadruk op discipline, souplesse en fysieke conditie.  Vanaf 14j ben je juniors en vanaf 18j senior, maar we letten op de langlevendheid.  Blijven bewegen en genieten van onze krijgskunst, zonder onnodige blessures.

Onze club werd gesticht door meester Patrick De Vreese met als boegbeeld grootmeester Beom Jhoo Lee die Taekwon-Do introduceerde in België. Onder 'superman' Patrick werden een 15-tal zwarte gordels opgeleid, waaronder huidig voorzitter Stefan Hendrickx die resoluut koos voor de verjonging van de club en de aansluiting bij ITF Taekwon-Do.  Samen met trainer Davy Van Asselt, Kevin Vlaeminck en Arnaud Verschelde worden binnenkort de eerste jeugdleden opgeleid tot zwarte gordel. 

Stefan Hendrickx - Voorzitter

© 2020, website powered by Twizzit.com