Vanaf dinsdag 2 februari trainen wij in bubbels van max 10 kinderen.  

Wij hebben alle trainingen ontdubbeld op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Tijgers 5-7jaar:

  • training om 18u30-19u30 op vrijdag in de BLAUWE zaal
  • training om 19u-20u op vrijdag in de GROENE zaal. ==> OPGELET NIET HETZELFDE UUR ALS DE ANDERE TRAINING

Leeuwen 8-10:

  • training om 18u30-19u30 op dinsdag en donderdag in de BLAUWE EN de GROENE zaal!

Panters 11-12j:

  • training om 19u30-20u30 op dinsdag in de BLAUWE EN de GROENE zaal!
  • training om 19u30-20u30 op vrijdag in de BLAUWE zaal
  • training om 20u-21u op vrijdag in de GROENE zaal

Gelieve ZELF in Twizzit aan te duiden naar welke training jouw zoon/dochter komt, via 'Activiteiten' en dan 'Aanwezig/Afwezig' zetten.

Als je in dezelfde groep wilt trainen als een vriendje/vriendinnetje gelieve af te spreken en te kijken naar de 'Aanwezigheden' bij iedere training (door op de training zelf te klikken)

Bekijk de video op Youtube

 

Eerder deze week werden de regels voor buitenschoolse activiteiten aangepast in kader van de bestrijding van het COVID19-virus. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf 1 februari 2021.

Als algemene regel geldt dat outdoor sporten steeds de voorkeur geniet waar mogelijk.

voor kinderen tot 13 jaar (°2008)

Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen.
Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
Je kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.


Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002)

Indoor sporten is niet toegestaan
Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
Je kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger) blijven de richtlijnen ongewijzigd

outdoor trainen of outdoor sportlessen volgen met maximum vier personen en mét 1,5m afstand is toegestaan
Voor sportkampen tot en met 12 jaar  zijn enkel in de week van de Krokusvakantie (van 13/2/2021 tot 21/2/2021) groepen tot maximum  25 personen toegestaan. Overnachtingen zijn niet mogelijk. Enkel tijdens onderwijsactiviteiten van het leerplichtonderwijs zijn samenscholingen met meer dan 10 personen toegestaan. Die richtlijnen vind je terug op de site van Onderwijs Vlaanderen (typ “lichamelijke opvoeding” in de zoekbalk).
Verder gelden nog volgende algemene maatregelen

Zwembaden: instructiebaden, kinder- en sportbaden mogen open.
Recreatiezones en subtropische zwembaden moeten gesloten blijven. Uitbaters van zwembaden moeten het protocol voor zwembadexploitanten strikt toepassen.
Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampenzwembaden.
Sportkantines blijven gesloten.
Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming bevoegde minister.
Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter.
Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Dit weekend komen wij samen met het bestuur om te bekijken wat er allemaal mogelijk is om jullie kroost -13j perspectieven te bieden om te kunnen blijven sporten. Indien mogelijk laten wij de trainingen in het sportcentrum doorgaan door ze op te splitsen waar nodig.  Maar meer info volgt later, van zodra de aangekondigde beslissingen effectief genomen worden.

Op 17 en 18 februari gaat de Internationale Online Umpire Course door in gans de wereld via Zoom.  Van onze club zijn momenteel boosabum Kevin en sabum Stefan ingeschreven.  We gaan gewoon door in Covid-tijden en we smijten ons!

Vandaag Algemene Vergadering gehouden van ITF België met heel wat volk. Helaas enkel via Zoom. Twee nieuwe clubs erbij: Bounce Back te Waasmunster olv Hans Rombaut en Alice Vrinat en Jung-Do te Haren olv Gabriel Garay.

Proficiat met deze twee aanwinsten in onze federatie.
 
Helaas moet ik ook melden dat Won-Hyo destijds olv Tom Van De Sijpe niet meer aangesloten is bij ITF. Jammer, maar helaas..
 
Verder houden wij stand als federatie omdat vele clubs ook verder trainen via Zoom als we in (volledige) lockdown zitten in tegenstelling tot veel ander sporttakken. Nie pluujen!

Zoals sommigen van jullie weten, gingen wij dit jaar deelnemen met 7 clubleden aan de International Instructors Course in Seoul Korea, maar helaas heeft de Coronapandemie er een stokje voor gestoken.  De ITF maakt plannen om in 2021 rond de 9ste november dit opnieuw te organiseren, alhoewel er natuurlijk niks zeker is op dit moment.  Enkel een heads-up om al beginnen te sparen om hieraan deel te nemen!

Als je zoon/dochter aangesloten is bij onze club, kan je deelnemen aan onze online-trainingen als je dat wilt. 

De trainingen gaan door op dinsdag en vrijdag van 19u30 tot 20u30.  Jullie zijn welkom!

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88422658211?pwd=M3A5N0JKTHdhbzJmYU5uRHFUL2JOUT09

Meeting ID: 884 2265 8211
Passcode: P^K7hzYQ

Join by Skype for Business
https://us02web.zoom.us/skype/88422658211

Als je 13 jaar bent of ouder, mag je nog altijd niet terug in het sportcentrum trainen.  De enige uitzondering zijn de trainers zelf, aangezien zij moeten lesgeven aan de jongere leden.

Het is de bedoeling dat we op de gebruikelijke uren trainen op dinsdag en vrijdag, nl van 19u30 tot 20u30.

Dit geldt voor Kenza, Tibo, Milan, Xena, Nikki, Yannis, Kato, Farah en Hannah!

De link blijft dezelfde: cfr. Twizzit

De belangrijkste beperkingen en regels kan u hieronder nalezen.

 ·       Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden. Dat betekent in een sporthal ook aan de inkom, gangen, toiletten, cafetaria wanneer je recht staat….

·       Bij sportlessen geldt een registratiesysteem met naam en telefoonnummer of e-mailadres.

·       Er is een éénrichtings-circulatieplan waar iedereen zich MOET aan houden, ook al wil dit zeggen dat je volledig rond moet stappen.  In de grote zaal is de richting bepaald door de zwarte matten.  Dit houdt in dat er regelmatig sporters langs uw terrein zullen passeren.  Houd afstand en heb respect voor de sporters die bezig zijn.  Wees ook verdraagzaam naar de sporters die langs uw training kunnen passeren.  (zie bijlage).

·       Zet uw kind voor het gebouw af en blijf, indien niet noodzakelijk, buiten het gebouw.

·       De kleedkamers fungeren, net als voor de 2de lockdown, als wachtruimte waar (enkel) de schoenen mogen verwisseld worden.  De lesgevers/coaches wachten hen op en begeleiden hun groep naar de sportzaal waar zij sporten. 

·       Gebruik van de trap: Wie naar beneden moet heeft voorrang op de tegenligger die naar boven wenst te gaan.

·       Breng zo weinig mogelijk materiaal mee (enkel een kleine sporttas met uw binnensportschoenen en water). 

·       Er zal geen water kunnen getapt worden, dus breng uw eigen water mee (geef dit ook niet door aan andere sporters).  Zorg voor een hervulbare fles, onze sportdienst wenst petfles- en blikvrij te blijven!

·       Na elke training, ook binnen de eigen sporttak, moet alles wat aangeraakt is gereinigd worden (raak zo weinig mogelijk aan).

o   Het desinfecteren van de infrastructuur (vloeren, toiletten, klinken, linten, trapleuningen. …) gebeurt door de zaalwachters.  Communiceer zo goed mogelijk met de zaalwachter indien bepaalde zaken ontsmet moeten worden (vloeren waar kinderen gezeten hebben, …)

o   Sportspecifiek eigen materiaal wordt door de sportclub zelf ontsmet.

·       De cafetaria gaat voorlopig nog niet open.

·       Er zijn geen banken ter beschikking in de zalen.  Niemand zit neer op de grond tenzij noodzakelijk voor de sport.

·       Er mag maar 1 iemand per keer in een toiletblok binnen.  Als je moet wachten, behoud je 1,5 meter afstand (zie stickers op de grond).

Binnen-activiteiten voor -13-jarigen zijn terug mogelijk.

Dwz dat de Tijgers (5-7j) kunnen terug trainen in de sporthal op vrijdag van 18u30 tot 19u30 in de sporthal

De Leeuwen (8-10j) kunnen terug trainen van 18u30 tot 19u30 op dinsdag en DONDERDAG in de sporthal.

De Panters jonger dan 13j kunnen terug trainen in de sporthal van 19u30 tot 20u30 op dinsdag en vrijdag.  De Panters vanaf 13j en de juniors (vanaf 14j) en de seniors moeten helaas blijven verder trainen via ZOOM op de gebruikelijke dagen en uren!

Voor de -13-jarigen kunnen de binnen-activiteiten van sport, cultuur, jeugd en het kunstonderwijs terug plaatsvinden, mits het volgen van de geldende protocollen binnen de sector. 

 De belangrijkste beperkingen en regels kan u hieronder nalezen.

 ·       Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden. Dat betekent in een sporthal ook aan de inkom, gangen, toiletten, cafetaria wanneer je recht staat….

·       Bij sportlessen geldt een registratiesysteem met naam en telefoonnummer of e-mailadres.

·       Er is een éénrichtings-circulatieplan waar iedereen zich MOET aan houden, ook al wil dit zeggen dat je volledig rond moet stappen.  In de grote zaal is de richting bepaald door de zwarte matten.  Dit houdt in dat er regelmatig sporters langs uw terrein zullen passeren.  Houd afstand en heb respect voor de sporters die bezig zijn.  Wees ook verdraagzaam naar de sporters die langs uw training kunnen passeren.  (zie bijlage).

·       Zet uw kind voor het gebouw af en blijf, indien niet noodzakelijk, buiten het gebouw.

·       De kleedkamers fungeren, net als voor de 2de lockdown, als wachtruimte waar (enkel) de schoenen mogen verwisseld worden.  De lesgevers/coaches wachten hen op en begeleiden hun groep naar de sportzaal waar zij sporten.  De sportschoenen worden op de zwarte matten verwisseld voor ze de zaal verlaten.  De lesgever begeleidt hen naar buiten.

       Gebruik van de trap: Wie naar beneden moet heeft voorrang op de tegenligger die naar boven wenst te gaan.

·       Breng zo weinig mogelijk materiaal mee (enkel een kleine sporttas met uw binnensportschoenen en water). 

·       Er zal geen water kunnen getapt worden, dus breng uw eigen water mee (geef dit ook niet door aan andere sporters).  Zorg voor een hervulbare fles, onze sportdienst wenst petfles- en blikvrij te blijven!

·       Na elke training, ook binnen de eigen sporttak, moet alles wat aangeraakt is gereinigd worden (raak zo weinig mogelijk aan).

o   Het desinfecteren van de infrastructuur (vloeren, toiletten, klinken, linten, trapleuningen. …) gebeurt door de zaalwachters.  Communiceer zo goed mogelijk met de zaalwachter indien bepaalde zaken ontsmet moeten worden (vloeren waar kinderen gezeten hebben, …)

o   Sportspecifiek eigen materiaal wordt door de sportclub zelf ontsmet.

·       De cafetaria gaat voorlopig nog niet open.

·       Er zijn geen banken ter beschikking in de zalen.  Niemand zit neer op de grond tenzij noodzakelijk voor de sport.

·       Er mag maar 1 iemand per keer in een toiletblok binnen.  Als je moet wachten, behoud je 1,5 meter afstand (zie stickers op de grond).

Verenigingen kunnen verder alleen take away of leveringen organiseren via professionele cateraar. 

 

Verenigingen die conform de federale maatregelen afhaaleetfestijnen of leveringen willen organiseren, kunnen dit alleen doen mits goedkeuring van de gemeentelijke veiligheidscel. De verenigingen moeten deze activiteiten aanvragen bij de dienst evenementen via de formulieren op www.sint-lievens-houtem.be/evenementen-aanvragen. Zowel het Covid Event Risk Model (CERM) als Eagle evenementen moeten ingevuld worden.

Gelet op de geldende federale maatregelen moeten verenigingen die dergelijke afhaaleetfestijnen organiseren, beroep doen op een professionele cateraar. Hulp hierbij door leden van de vereniging is beperkt volgens de geldende federale maatregelen en dus beperkt tot vier personen buiten.

Verenigingen die hierover vragen hebben, kunnen terecht bij de dienst evenementen: T 053 60 72 61, lokale.economie@sint-lievens-houtem.be.

 

 

Met vriendelijke groeten

 

Bart De Keyser

Sportdienst Sint-Lievens-Houtem

Sportfunctionaris

Kalender

© 2020, website powered by Twizzit.com