Loading...

Meester Patrick De Vreese

patrick1Patrick De Vreese was vroeger een begenadigd wielrenner en heeft gedurende 7 jaar verschillende wielerwedstrijden gewonnen, vooraleer hij met gevechtssport begonnen is. Daarna heeft hij 2-3 jaar Engelse boks beoefend, vooraleer hij taekwondo ontdekt heeft met grootmeester Beom Jhoo Lee.

In die tijd trainde hij vooral met andere toppers zoals Jean-Bernard Van der Meerschaut, Nestor Lambrechts , Chris(tian) De Temmerman, Herman Depaepe, Vinnie en Pieter D’haenens.

Op de competities sparring taekwondo was Patrick een geducht tegenstander en heeft dan ook menige Belgische titel veroverd, alsook het Europees Open Kampioenschap gewonnen op sparring, stijl en breektesten. Hij heeft op niet minder dan 17 opeenvolgende competities 1ste plaatsen behaald.

In die tijd trainde bij praktisch 7 dagen op 7 onder grootmeester Beom Jhoo Lee, wat maakt dat hij zijn zwarte gordel binnen de tijdsspanne van anderhalf jaar behaald heeft, op zich een absoluut record!

De eerste club die hij opgericht heeft, was in Herdersem in het zaaltje achter café De Kleitsjer. Tegelijkertijd vroeg grootmeester Lee hem om in “den Ten” les te geven te Aalst. Daar heeft hij oa. leerlingen zoals Olivier Bisback opgeleid. In 1991 heeft Patrick een club te Mere gesticht, die hij daarna naar Herzele verhuisd heeft.

Na jaren in Mere, Aalst, Herdersem en Herzele een tiental zwarte gordels te hebben opgeleid, heeft Patrick in 1998 de club van Herzele verhuisd naar Sint-Lievens-Houtem.

De naam van onze club(s), Hodori, verwijst naar het tijgermannetje dat bij Patrick op zijn voorarm getatoeëerd is en waarmee hij kan vereenzelvigd worden. Die tijger vind je ook terug in het logo van onze club. De naam is afkomstig van de Olympische mascotte van de Spelen te Seoel in 1988.

Patrick is de geestelijke vader van alle Hodori-clubs en is als dusdanig de meester en hoofdtrainer van alle andere zwarte gordels.

De zwarte gordels die onder hem en met hem groot geworden zijn onder de noemer Hodori, zijn:
– Bjorn Van der Meersche
– Abdelkader “Abbie” Oubial
– Geert De Temmerman
– Yves Van De Casteele
– Olivier Bisback
– Tom De Man
– Bart Van Cauter
– Stefan Hendrickx
– Olivier Gallee
– Christiaan De Temmerman
– Kristof Van den Abeele
– Mohamed Bardid
– Romek Van Laetem
– Nathalie Van Laetem
– Filip Vergucht
– Luc Poep
– Peter De Swaef

Gegroet en respect aan onze master!

Patrick yup chagi met Bart2

WhatsApp chat