Loading...

Grootmeester Beom Jhoo Lee

Lee_jongGrootmeester Beom Jhoo Lee werd geboren in Zuid-Korea als tweede zoon van Tae-Yun Lee en Yong-Won Kwon. In 1961 begon hij in Seoel Taekwondo, Hapkido en Judo te leren. Hij studeerde Taekwondo (Tang Soo Do) onder Grootmeester Hwang Kee, de grondlegger van het Moo Duk Kwan en Hapkido onder Grootmeester Shin Moo Hong. Daarbuiten trainde hij ook nog Chikong en Taichi Chuan.

Na jaren van hard trainen lieten de resultaten niet op zich wachten. Hij won verschillende nationale in internationale wedstrijden waaronder in 1968 de eerste wereldkampioenschappen Taekwondo.

In 1969 vroeg Meester Hwang Kee of hij onder zijn zoon training wou geven op een Amerikaanse basis. Een paar jaar later, in 1971, was Meester Lee soldaat in Vietnam. Daar deed hij 14 maanden dienst bij de landmacht.

In september 1974 kwam Meester Lee naar België en dit op vraag van de Belgische gevechtskunstacademie. Daarna richtte hij overal ter wereld verschillende clubs op en gaf er training. Dit deed hij onder andere in België, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Griekenland, Luxemburg, Spanje, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Groot-Brittannië, de USA en China. Daarnaast gaf hij ook training aan paracommando’s, politiekorpsen en veiligheidstroepen. Gedurende de laatste 25 jaar richtte Meester Lee meer dan 170 clubs op en trainde in totaal meer dan 460.000 leden.

Een van de hoofdbedoelingen van Meester Lee was een gevoel van familie creëren binnen zijn clubs. Een van zijn belangrijkste principes is dat iedereen elkaar moet helpen om lichaam en geest in harmonie te brengen. Dit geldt zowel voor de beginners als voor de leraars. Een ander belangrijk principe die hij aan zijn studenten wou overbrengen is eerlijkheid en respect voor de mens.

Master Lee is helaas op 18/08/2008 overleden.

WhatsApp chat