Loading...

Over ons

Het ontstaan van Taekwon-Do Club Hodori

Taekwon-Do Club “Hodori” werd destijds opgericht door meester Patrick De Vreese (6de dan zwart) in 1990 met oa. vestigingen in Herzele, Aalst, Mere en Herdersem. Een dan is een soort graderingssysteem dat gehanteerd wordt in Taekwon-do. Meer info lees je hier.

De naam van onze club, Hodori, verwijst naar het tijgermannetje dat bij meester Patrick op zijn voorarm getatoeëerd is en waarmee hij kan vereenzelvigd worden. Die tijger vind je ook terug in het logo van onze club. De naam is afkomstig van de Olympische mascotte van de Spelen te Seoel in 1988.

Van Herzele naar Sint-Lievens-Houtem

In 1998 werd de club van Herzele naar het Gemeentelijk Sportcentrum “De Fabriek” te Sint-Lievens-Houtem verhuisd met als drijvende kracht Yves Van De Casteele (4de dan) en huidig voorzitter Stefan Hendrickx (4de dan en international instructor). In 2010 werd de jeugdafdeling gestart door Stefan Hendrickx, met aparte trainingen op dinsdag en vrijdag vanaf de leeftijd van het 1ste leerjaar (nu ook op woensdag en donderdag).

Jeugdwerking

Vanaf dan waren er aparte trainingen voor de jeugd (-12j) en voor de juniors (vanaf 13j) en seniors (+18j). De belangrijkste trainers zijn nu Stefan Hendrickx 4de dan en naast voorzitter van de club ook jeugdtrainer en Kevin Vlaeminck (2de dan) en Davy Van Asselt (2de dan). Daarnaast zijn er ook altijd 2 of 3 hulptrainers aanwezig, zowel bij de ouderen als bij de jeugd.

Trainers Stefan en Kevin zijn gediplomeerde initiators taekwondo met als specialiteit aandacht voor de jeugd. Alle trainers volgen ieder jaar meerdere bijscholingen op om niveau te blijven of beter te worden.

Vanaf 2017 wordt ook het ITF Kids Program (vanaf 5j) gevolgd met als nadruk ‘fun’ voor de kinderen tijdens het aanleren van basisvaardigheden.

WhatsApp chat